PARODONTOLOGIJA

Parodontopatija je oboljenje potpornog aparata zuba koja se zove parodoncijum. Bolest počinje krvarenjem desni koje je bezbolno i ukoliko se ne reaguje, hrana se zadržava između zuba, prostor se produbljuje na viličnu kost i površinu korena zuba, nastaju parodontalni džepovi.

Stadijum pomeranja i rasklaćenja zuba  predhodi konačnom gubitku zuba.

Paradontologija je oblast stomatologije koja se bavi rešavanjem ovih problema, a naši zaposleni su visoko kvalifikovani i naći će pravo rešenje za Vas.

paradontologija-dr-prokic

Parodontopatija je praćena čestim, ponekad jakim upalama desni, što vremenom dovodi do oboljenja vilične kosti i vrata korena samog zuba. Ako se ovo oboljenje ne ustanovi na vreme i ne leči kako bi trebalo, doći će do trajnog gubitka zuba i dela vilične kosti oko njega.

Pacijenti kasno saznaju za ovu bolest jer je maskirana simptomima na koje pacijent ne obrati pažnju na vreme. Do gubitka vilične kosti dolazi tiho i može se pratiti Rtg snimcima .

Upravo zato i jeste važno redovno posećivati svog stomatologa, kako bi se bolest otkrila na vreme i kako bi  parodontolog pristupio dijagnostici i individualnom adekvatnom lečenju.

  • Tim iskusnih stručnjaka
  • 27 godina sa vama
  • Za vaš savršen osmeh
  • Brzo, bezbolno i kvalitetno

Prilikom dijagnostičkog pregleda, koji je u našoj ordinaciji besplatan za sve pacijente, stručnjaci će nastojati da prvo ustanove kada i zbog čega je došlo do parodontopatije, a zatim će se potruditi da ponude pacijentu uslugu koja će omogućiti da ovaj problem bude u optimalnom roku i na najbezbolniji mogući način rešavan.

Pacijenti će detaljno biti informisani o planu lečenja, o samom postupku, te o poželjnom modelu ponašanja nakon sprovedenog tretmana kako bi se bolest usporila i kontrolisala.

Nakon svega pomenutog, moramo naglasiti da parodontologija ima za cilj da pomogne pacijentima kod kojih je dijagnostikovana parodontopatija da nastave nesmetano i zdravo da žive, tako da će naši stručnjaci sasvim sigurno sanirati posledice zapaljenja i gubitka tkiva, ma koliko je bolest uznapredovala.